Termeni și condiții

Termeni și condiții de utilizare

Date Generale

Magazinul online MTOPDENT este administrat de compania S.C. MONIQE TOPDEN S.R.L. (denumită în continuare Vânzător), înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J29/960/2014, având CUI 33359990, atribut fiscal RO, CIF RO33359990, capital social 200 lei, cu sediul social în Sat Gageni, Comuna Paulesti, nr.451  telefon +4 0786 327 830, și contul bancar cu RO11BRMA0999100065475675 deschis la BANCA ROMANEASCA.
Va recomandăm să citiți acest document cu atenție!
Prin utilizarea site-ului MTOPDENT.RO, vizitatorul (denumit in continuare Cumparator) iși exprima acordul fata de Termenii și Condițiile descrise mai jos (denumite in continuare Contract).
•  Contractul se aplică tuturor vânzărilor de bunuri și servicii prin intermediul MTOPDENT și, o data incheiat, poate fi modificat doar cu acordul scris al ambelor părți.
•  Contractul poate fi modificat de Vânzător în funcție de evoluția prevederilor legale, fără obligația de a anunța în mod special acest lucru.
Prin crearea unui cont sau / și plasarea unei comenzi, Cumpărătorul își exprimă acordul său pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vânzătorului pe adresa de email furnizată.
În momentul plasării unei comenzi în magazinul online MTOPDENT.RO, Cumpărătorul își exprimă acordul cu inregistrarea unui cont pe adresa de email specificata și cu metoda de comunicare electronică prin intermediul email-ului și / sau telefonic. Transmiterea comenzii pe site va fi urmată de recepția unui email automat care atestă doar plasarea comenzii. Acest mesaj, discuțiile telefonice, prin email sau pe alte căi cu reprezentanții Vânzătorului constituie acceptări ferme ale comenzii, și implicit semnifică încheierea contractului la distanță.

Procesarea și confirmarea comenzilor

Vânzătorul va verifica comanda urmând să îi comunice Cumpărătorului rezultatul verificării. Expedierea prin email de catre Vânzător a notificarii de livrare către Cumpărător, fără a necesita vreo confirmare de primire din partea Cumparatorului, constituie momentul încheierii Contractului la distanță. Notificarea de livrare, reprezintă anexă la Contract.
Pentru produsele cu status “La comanda” este obligatorie verificarea disponibilitatii reale cu Vânzătorul.
Produsele cuprinse în cadrul comenzilor acceptate de către Vânzător vor fi livrate conform condițiilor stipulate privind plata și livrarea.
•  Cumpărătorul poate anula o comandă înainte de a primi mesajul de de notificare a livrarii, prin transmiterea unui email către office@mtopdent.ro, mtopdent@yahoo.com sau la telefon 0786327830.

Facturarea comenzilor

Fiecare comandă confirmată specifică produsele, prețurile, modalitatea și termenul de plată. Vânzătorul va emite Cumpărătorului o factură fiscală corespunzătoare pentru bunurile și serviciile livrate. Cumpărătorul are obligația de a furniza toate informațiile corecte necesare emiterii facturii fiscale în acord cu legislația în vigoare.
Prețurile și informațiile despre produse.
Prețurile prezentate în cadrul magazinului online MTOPDENT.RO includ TVA (19%) . Prețurile nu includ cheltuielile de livrare, cu excepția cazurilor în care se specifică acest lucru pe pagina produsului.

Deși eforturile noastre de a lista preturile corecte sunt majore, un numar mic de produse din catalogul nostru pot avea preturi gresite. Pentru aceste produse, daca pretul corect este cu cel putin 20% mai mare decat pretul listat in catalogul nostru, ne rezervam dreptul de a va contacta personal sau de a va anula direct comanda. Prețurile tipărite pe factura fiscală emisă Cumpărătorului vor fi identice cu cele specificate în mesajul de acceptare a comenzii de către Vânzător. Conținutul site-ului (textele, denumirile și descrierile produselor, caracteristicile tehnice, imaginile, simbolurile) este alcătuit în colaborare cu reprezentanții producătorilor/furnizorilor produselor listate și pot fi incomplete din motive legate de spațiu și/sau structura informației. Din acest motiv, Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site.

Vânzătorul și furnizorii săi își rezervă dreptul să modifice specificațiile tehnice ale produselor fără o notificare prealabilă.
Imaginile produselor sunt prezentate în cadrul magazinului online MTOPDENT.RO cu titlu de exemplu și pot fi diferite față de produsele livrate (prin culoare, accesorii, aspect, etc.).

Plata

Produsele comandate din magazinul online MTOPDENT.RO pot fi achitate în avans sau la livrarea acestora.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita plata în avans în cazul produselor aprovizionate de MTOPDENT.RO pe baza comenzii Cumpărătorului. În acest caz, aprovizionarea și livrarea vor fi efectuate numai în urma înregistrării plății complete a comenzii.
Modalitățile de plată acceptate sunt:
•  Prin intermediul cardurilor bancare, online sau la sediul Vânzătorului
•  Cu numerar, prin intermediul curierului sau la sediul Vânzătorului
•  Prin transfer bancar
În cazul plăților online folosind cardurile bancare, securitatea și validitatea autentificării cardurilor va fi confirmata de procesatorul de plăți electronice. Tranzacțiile se realizează exclusiv prin sistemele informatice ale procesatorului online, în condiții de maximă securitate oferite de platforma 3D Secure. Nicio informație legată de cardul Cumpărătorului nu va fi stocată pe serverele Vânzătorului.
Cumpărătorul care plătește online trebuie să furnizeze procesatorului numele de pe card, codul cardului (toate cifrele de pe fața cardului, fără spații), data de expirare și ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnătura. Sunt acceptate la plată cardurile bancare de debit, cele de debit cu overdraft sau cardurile de credit emise sub sigla MasterCard (inclusiv Maestro) și VISA (inclusiv VISA Electron) Pentru plățile cu cardul nu este perceput niciun comision suplimentar Cumpărătorului de către Vânzător.
In cazul in care Cumparatorul datoreaza, din vina sa, plata marfurilor, in baza acestor termeni, are obligatia de a plati catre Vanzator o penalitate de 0.2 % pe zi intarziere, calculata la suma neachitata.
Scadenta facturii se considera a fi, conform legii la 30 de zile de la:
•  data semnarii facturii, in cazul cumpararii directe de la un agent de vanzari;
•  data primirii bunurilor de catre Cumparator, in cazul livrarii prin curier;

Dupa trecerea a 60 de zile de intarziere, VANZATORUL este in drept sa considere prezentul contract reziliat, notificandu-l pe CUMPARATOR. Cuantumul poate depasi valoarea marfurilor. In conformitate cu art 4, alin.2 din Legea nr. 469/9.07.2002, CUMPARATORUL datoreaza VANZATORULUI, in afara penalitatilor de intarziere, pentru prejudiciile dovedite produse ca urmare a indeplinirii cu intarziere sau neindeplinirii obligatiilor asumate, si daune-interese in cuantum egal cu valoarea prejudiciului produs, dar nu mai putin de dublul valorii neachitate a facturii.

Vouchere

Magazinul MTOPDENT.RO vă oferă, la lansare, un voucher valabil pentru o singură comandă.
Voucherul constituie un discount de 10% aplicat la intreaga comanda, indiferent de numarul de produse și de valoarea lor.

Livrarea comenzilor

Vânzătorul se obligă să expedieze Cumpărătorului produsele cuprinse în comanda acceptată în sistem de curierat door-to-door, la o adresă de livrare de pe teritoriul României, respectand termenele de livrare stabilite in momentul acceptarii comenzii. Pentru comenzile achitate prin transfer bancar, termenul de livrare se va calcula de la momentul recepționării în contul MTOPDENT a plății integrale.

Livrarea pentru produsele aflate în anumite promoții se va face conform regulamentului promoției respective.
Vânzătorul va aplica tariful comunicat pe site pentru fiecare livrare sau in functie de regulamentul promotiilor active pe site in momentul comenzii.
Vanzătorul va ambala corespunzător produsele si va transmite următoarele documente insotitoare: factura fiscală, manualele de utilizare furnizate după caz, de către producător sau de către importator. Cumpărătorul trebuie să notifice prin email la office@mtopdent.ro sau telefonic la 0786327830, absenta oricăruia dintre aceste documente in termen de 48 de ore de la receptionarea produselor, in caz contrar toate acestea considerandu-se furnizate.
In cazurile in care Cumpărătorul nu este găsit la adresa de livrare mentionată, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va contacta Cumpărătorul pentru a conveni detaliile unei noi livrări. Dacă nici la a doua tentativă livrarea nu va fi incheiată, coletul va fi returnat Vanzătorului, care va anula comanda. Cumpărătorul poate relansa comanda respectivă, urmand să suporte costurile unei noi livrări.
Dacă termenele de expediere sau de livrare a comenzii nu pot fi respectate, Vânzătorul va anunța Cumpărătorului termenul estimat pentru finalizarea livrării. În cazul în care noul termen de livrare nu va fi acceptat de către Cumpărător, comanda va fi anulată, iar Vânzătorul îi va restitui Cumpărătorului sumele aferente încasate în avans.
Dacă informațiile legate de facturare și livrare furnizate de către Cumpărător sunt eronate sau incomplete, Vânzătorul nu garanteaza respectarea termenelor de livrare. Daca in 24 de ore nu se vor corecta datele și nu se va stabili un nou termen de livrare, Vânzătorul iși rezerva dreptul de a anula comanda.
Proprietatea asupra bunurilor va fi transferată în momentul efectuării livrării acestora la adresa indicată (presupunând semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire a facturii fiscale în cazul livrărilor efectuate direct de Vânzător) și a efectuării plății aferente integrale. Vânzătorul nu va autoriza curierul să permită deschiderea coletului decât ulterior semnării de primire și achitării eventualei contravalori a acestuia.
În cazul în care coletele prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, recomandăm Cumparatorului să refuze recepţia lor şi să semnaleze acest incident imediat prin email la office@mtopdent.ro . Orice reclamatie ulterioară cu privire la acest aspect este nula si nu poate fi luata in considerare.

Garanție

Produsele cumpărăte prin intermediul MTOPDENT.RO sunt noi, în ambalaje originale și beneficiază de garanție, conform prevederilor legale în vigoare (OUG 21/1992, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea 449/2003, cu modificările și completările ulterioare) și politicilor comerciale ale producătorilor. Termenul de garanție decurge din momentul facturării produsului.
Garanția este valabilă doar pe teritoriul României, cu excepția situațiilor când se precizează altfel în certificatul de garanție comercială.
Pe lângă orice alte garanții prevăzute de legile aplicabile și detaliate în certificatul de garanție emis de către Producător/Importator sau Vânzător, acesta garantează Cumpărătorul împotriva oricărei non-conformități care pot afecta întreaga sau o parte a bunurilor și serviciilor, cu excepția uzurii normale, pentru o perioadă de 24 luni de la data emiterii facturii de vânzare. Excepție fac produsele consumabile, care nu beneficiază de garanție.
În cazul solicitărilor nejustificate a garanției, Vânzătorul își rezervă dreptul de a obliga Cumpărătorul la plata contravalorii manoperei de diagnosticare a produsului și a taxelor de transport corespunzătoare.

Renunțarea la cumpărare – Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:
Cumpărătorul are dreptul  de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumpărător.
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeași stare in care a fost livrat (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Renunțarea la cumpărare va implica returnarea produsului în termenul specificat, cu toate accesoriile și/sau consumabilele aferente, impreuna cu o copie dupa factura și Certificatul de garantie in original. Toate componentele produsului NU trebuie să prezinte urme de deteriorare (zgarieturi, lovituri), de uzură sau de consum și vor fi verificate în service pentru a determina integritatea acestora. Nu vor fi acceptate produse care prezinta seriile sterse complet sau partial, urmele unor socuri electrice. In caz contrar, Vânzătorul iși rezerva dreptul de a refuza returul sau de a percepe o taxa de aducerea produselor la starea de vandabilitate. Rambursarea integrala a valorii produsului se va face catre Cumpărător in termen de maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii de catre Vânzător a notificării Cumpărătorului de denunțare unilaterală a contractului.
Eventualele probleme legate de compatibilitatea dintre produsele achiziționate din magazinul online MTOPDENT.RO și altele pe care Cumpărătorul le deține sau urmează să le achiziționeze nu fac obiectul responsabilității Vânzătorului.
În urma primirii de către Vânzător a notificării de denunțare unilaterală a contractului de către Cumpărător, condiționat de returnarea produsului (fara urme de deteriorare, de uzură sau de consum) se va rambursa Cumpărătorului valoarea încasată pentru produsul în cauză, în termen de 14 de zile calendaristice, cu reținerea costurilor aferente returnarii mărfii.
Vânzătorul are dreptul să solicite daune interese Cumpărătorului, în condițiile legislației aplicabile, atunci când consideră că acțiunile Cumpărătorului au fost cu rea intenție. Vânzătorul își rezervă dreptul să refuze returul în cazul în care Cumpărătorul abuzează de politica privind renunțarea la cumpărare.
Solicitările de renunţare la cumpărare se vor expedia catre Vânzător prin orice metodă de comunicare (email, poștă, telefon, SMS, verbal, etc.).

Returnarea produselor

Cumpărătorul persoana fizica poate solicita returul produselor achiziţionate din magazinul online MTOPDENT.RO în urmatoarele situaţii:
•  Produsele sunt neconforme cu specificaţiile de pe site
•  Produsele s-au livrat eronat de către Vânzător. In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.
•  Produsele se dovedesc nefuncţionale în primele 48 de ore de la recepţia lor (doua zile lucratoare).
Cumparatorul poate reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in vederea inlocuirii cu un produs nou. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii
Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune instiintarea Vanzatorului inaintea trimiterii produsului, printr-un mesaj care sa descrie cauza returului, trimis la adresa de e-mail office@mtopdent.ro.

•  Produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, însoţite de toate accesoriile şi documentele primite la livrarea produselor.
•  Returul va fi refuzat în cazul deteriorării produselor sau a constatării de către Vânzător a stării de nevandabilitate a acestora.
•  Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator (curier NemoExpress pentru orice localitate din Romania) pe adresa punctului de lucru din Sat Gageni, Comuna Paulesti, nr.451, Prahova.
Cumparatorul poate opta pentru rambursarea integrala a contravalorii sau pentru inlocuirea cu un alt produs. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret, respectiv daca valoarea produsului inlocuitor va fi mai mica, va primi rambursarea partiala corespunzatoare. Toate costurile de retur si transport vor fi suportate de Cumpărător.

Acordul pentru a primi mesaje comerciale electronice

Cumpărătorul își exprimă acordul său pentru a primi mesaje comerciale electronice din partea Vânzătorului pe adresa de email furnizată la plasarea unei comenzi sau crearea unui cont.
Cumpărătorul are posibilitatea să modifice informațiile cu caracter personal furnizate și sa filtreze mesajele pe care dorește să le primească din partea Vânzătorului, prin accesarea secțiunii online “Contul meu” și logarea în contul personal.

Drepturile de proprietate intelectuală

Numele magazinului online și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea S.C. MONIQE TOPDEN S.R.L și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.
Numele și siglele persoanelor juridice, precum și denumirile produselor pot fi mărci înregistrate ale proprietarilor respectivi. Pentru orice sesizare legata de drepturile de autor puteti trimite email la adresa office@mtopdent.ro.

Forța majoră și litigiile

Niciuna dintre părțile contractante nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.
Prezentul Contract este supus legii române. Orice litigiu aparut intre Cumpărător şi Vânzător va fi rezolvat pe cale amiabilă. In cazul in care nu se reuşeşte stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenta revine instantelor de judecata de pe raza municipiului Ploiesti. Orice comanda efectuata prin intermediul site-ului www.mtopdent.ro implica acordul neconditionat al Cumpărătorului cu acesti Termeni şi Conditii.

Pentru a sesiza un eventual litigiu, va rugăm să va adresati in scris la adresa office@mtopdent.ro

Securitatea datelor personale şi a informatiilor:

• Datele personale introduse de catre Cumpărător vor fi folosite de Vânzător, numai in scopul declarat al acestui site.
• Informatiile din Comandă sunt necesare pentru confirmarea comenzilor şi livrarea produselor comandate acestea nefiind furnizate unei terţe părţi.
• Vânzătorul nu vinde şi nu oferă adresele de e-mail obtinute prin intermediul acestui site.
• Vânzătorul îşi rezerva dreptul de a trimite ocazional informatii cu privire la oferte promotionale, pe adresa de e-mail a Cumpărătorului.
• Cumpărătorul poate renunţa oricând la primirea ofertelor promotionale prin accesarea link-ului de dezabonare de pe site.

 

Declinarea responsabilitatii:

• Informaţiile existente pe site-ul www.mtopdent.ro au fost introduse cu maximă atenţie, totuşi erorile nu sunt imposibile. Din acest motiv, Vânzătorul îşi declină responsabilitatea pentru greşelile de tipărire sau afişare în ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc.
• În eventualitatea în care preţul sau caracteristicile unuia din Bunuri au fost greşit introduse in bazele noastre de date sau au fost afişate incorect dar livrarea nu s-a efectuat încă, Vânzătorul isi rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului Bun şi de a anunta Cumpărătorul in cel mai scurt timp cu privire la eroarea apărută.
• Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare. Produsele livrate pot diferi de imagini datorită modificării caracteristicilor sau design-ului fără o notificare prealabilă de către producători.
• Valoarea maximă a obligaţiilor Vânzătorului, faţă de Cumpărător în cazul nelivrarii sau livrării necorespunzătoare a unui Bun este egală cu valoarea Bunurilor încasate de Vânzător de la Cumpărător. Vânzătorul nu poate fi facut răspunzator pentru cheltuielile conexe (transport, comisioane bancare, etc.) sau alte prejudicii cauzate Cumpărătorului datorita nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a Bunurilor.

 

Garanţia produselor:

• Bunurile cumpărate prin intermediul site-ului beneficiaza de o perioada de garantie caracteristica, specificata pe site.
• Fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie.

Taxe suplimentare:

Pretul final platit de client este format din pretul produsului şi cheltuielile de expediere. Acest pret va fi afisat in pagina finala de confirmare a comenzii. In cazul in care localitatea de livrare nu se afla in reteaua Nemo Express, poate exista un cost suplimentar pentru transport.

 

Fraudă:

Orice incercare de a accesa datele personale ale unui Cumpărător sau de a modifica continutul site-ului www.mtopdent.ro sau de a afecta performantele serverului de pe care ruleaza acest site, va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului www.mtopdent.ro, şi va face obiectul unei plangeri penale la organele abilitate impotriva celor care au incercat faptul mai sus specificat.

Share This Post

Cos de cumparaturi

X